Propuneri de proiecte si contact


Director proiect
CSIII Dr Chim. Alexandra Ioana Bucur

alexandra.i.bucur@gmail.com
0722853576
Experiență: Vezi CV

Interese:
a) materiale biocompatibile pe bază de fosfați de calciu și aplicații în domeniul medical
b) alte aplicații pentru materiale biocompatibile pe bază de fosfați de calciu
c) compozite din materiale naturale și materiale biocompatibile pe bază de fosfați de calciu pentru aplicații în domeniul tratării/purificării apei


CS II Dr. Ing. Radu Banica

radu.banica@yahoo.com
0721168275
Experiență: Vezi CV

Interese:
A) Sisteme de protectie personala impotriva infectarii cu coronavirus (experienta si inventii in curs de brevetare)
B) In domeniul „Energie” am in vedere optimizarea unor fotocatalizatoi netoxici pe baza de heterostructuri de tip ZnS/CuInS2 pentru producerea hidrogenului. Cu alte cuvinte, se produce hidrogen din apa cu ajutorul energiei solare. Aceste heterostructuri au fost pentru prima data sintetizate in cadrul contractului nr. 22-124 / 2008; Producerea fotocatalitică a hidrogenului cu ajutorul energiei solare utilizând deşeuri industriale sulfuroase (H2S, SO2) - H2SOLAR.
Desi randamentul fotocatalitic este mai mic decat al altor fotocatalizatori produsi de catre noi, pe baza de CdS, acesti fotocatalizatori pe baza de ZnS/CuInS2 au urmatoarele trei avantaje:
1. au demonstrat o activitate fotocatalitica perfect liniara timp de sute de ore fara pasivarea fotocatalizatorului, generand volume importante de hidrogen, lucru care nu s-a intamplat in cazul fotocatalizatorilor foarte eficienti pe baza de CdS, care dupa zeci de ore de functionare s-au dezactivat partial.
2. sunt netoxici, putand fi utilizati la scara larga in industrie fara probleme majore.
3. au o structura speciala avand in jonctiune un semiconductor de banda ingusta si unul de banda larg, primul absorbind multa lumina in domeniul vizibil (existand asadar posibilitatea cresterii randamentului pentru procesul de degajare a hidrogenului), spre deosebire de CdS unde randamentul cuantic depaseste 50% (in literatura fiind raportate si randamente cuantice de peste 90%) dar care absoarbe doar lumina albtra si UV a spectrului. Asadar, potentialul heterostructurii ZnS/CuInS2 este important daca se reuseste cresterea randamentului cuantic prin asocierea cu grafen sau puncte cuantice de grafit in vederea micsorarii suprapotentialelor de reactie pentru reactiile anodica si respectiv catodica.
C. Producerea hidrogenului: experimentele desfasurate in cadrul altor contracte au aratat ca electrozii tridimensionali produsi de catre echipa INCEMC se autoactiveaza in timp pentru reactia de descarcare a hidrogenului si din acest motiv dar si datorita raportului foarte mare suprafata/volum, cu siguranta ei pot fi utilizati cu mare eficienta in procesul de producere pe cale electrochimica a hidrogenului in celule electrochimice cu densitate de energie foarte mare sau in domeniul fabricarii pilelor de combustie hidrogen-aer.
D. Sunt deschis colaborarilor pe diverse teme de cercetare care prezinta interes pentru mediul privat.

EnglishRomanian